اخبار برتر

همراه با اخبار برتر ایران و جهان

اخبار برتر

همراه با اخبار برتر ایران و جهان

آشنایی با گیربکس های صنعتی و کاربرد آن ها در صنعت

 آشنایی با گیربکس های صنعتی و عملکرد آنها به عنوان یکی از پرکاربردترین و مهم ترین قطعات در تجهیزات صنعتی حائز اهمیت است. گیربکس های صنعتی اجزایی برای تولید گشتاور مورد نیاز تجهیزات هستند. در واقع توان مورد نیاز تجهیزات صنعتی با استفاده از این قطعات تامین می شود. بنابراین می توان آنها را به عنوان اجزای فعال در انتقال نیرو گنجاند. با توجه به اهمیت کار آنها در تجهیزات مختلف، نحوه انتخاب کاهنده موضوع مهمی برای موفقیت یا عملکرد مفید تجهیزات است. در این راستا توجه به ویژگی های دیگر می تواند در انتخاب قطعه متناسب با نیاز محصول کمک کند. نوع درایو ورودی، توان ورودی و خروجی، سرعت انتقال و نسبت راندمان گیربکس از جمله این عوامل هستند. در این قسمت به بررسی انواع گیربکس های صنعتی با تاکید بر نوع Aukman و کاربرد آن ها می پردازیم. با صنایع گیربکس پولادین پارت همراه باشید.

آشنا به گیربکس های کارخانه ای

در دسته بندی معرفی گیربکس صنعتی  این قطعات به عنوان دستگاه ها یا قطعاتی برای تبدیل انرژی و انتقال انرژی نشان داده می شوند. در این قسمت ها انرژی مکانیکی از منبع به تولید کننده منتقل می شود. (موتور) به مصرف کنندگان (تجهیزات) بدین ترتیب سرعت و چرخش مورد نیاز منبع مصرف کننده تضمین می شود. برای استفاده از این قطعات در تجهیزات صنعتی مفید است. باید به گشتاور مورد نیاز دستگاه توجه شود.


گیربکس را می توان به عنوان بخشی برای همگام سازی سرعت و گشتاور بین دو منبع موتور و دستگاه مربوطه تفسیر کرد. انتقال نیرو در گیربکس های صنعتی از طریق شفت انجام می شود. نیروی تولید شده در موتور باید به صورت گشتاور به شفت ورودی گیربکس منتقل شود. نیروی مورد نیاز برای گیربکس های صنعتی توسط دستگاه های مختلفی قابل تولید است. از جمله آنها می توان به موتورهای الکتریکی، موتورهای گازی، بنزینی و دیزلی، انواع توربین ها (گاز، باد، آب) و منابع انرژی خورشیدی اشاره کرد. اجزای گیربکس عبارتند از:

چرخ دنده

پوسته گیربکس

شفت ورودی و خروجی

پد

یک بشقاب نمدی

انواع گیربکس صنعتی

یکی دیگر از مقوله های مهم در زمینه آشنایی با دگرگونی ها، نگاه به انواع آنهاست. با توجه به نوع تجهیزات و انتظارات تعریف شده از این قطعه، انواع مختلف گیربکس صنعتی معرفی می شود. بنابراین بهتر است قبل از هر چیز با انواع گیربکس صنعتی آشنا شوید.

در طبقه بندی کلی گیربکس های صنعتی به دو گروه صعودی و نزولی طبقه بندی می شوند. عملکرد نوع کاهشی این قطعات افزایش گشتاور خروجی و کاهش سرعت است. در این میان حالت کار گیربکس صنعتی با کاهش گشتاور و افزایش سرعت معرفی می شود. گشتاور نیرویی است که باعث می شود جسم به دور یک محور بچرخد. در گیربکس های مختلف می توان این تابع را با استفاده از فرمول محاسبه گشتاور خروجی گیربکس های صنعتی محاسبه کرد.

جعبه دنده خورشید

در دانش گیربکس های صنعتی نام گیربکس های خورشیدی بیش از انواع دیگر آنها به چشم می خورد. در این گیربکس ها یک دنده در وسط و سه دنده در اطراف وجود دارد. دنده وسط را خورشید و سه تای اطراف آن را سیاره می نامند. برای دستیابی به بهترین عملکرد در گیربکس خورشیدی باید ویژگی هایی مانند قدرت موتور الکتریکی، سرعت خروجی و تعداد دندانه ها در نظر گرفته شود. در این رابطه توان ورودی و خروجی گیربکس نیز پارامترهای مهمی هستند که با فرمول محاسبه توان گیربکس قابل اندازه گیری و ارزیابی هستند.

گیربکس های خورشیدی پرکاربردترین نوع این واحدهای صنعتی هستند. یکی از مزایای این نوع گیربکس این است که می توان از آن برای سرعت و قدرت بالا استفاده کرد. کارایی، قدرت، دقت بالا، استحکام و دوام گیربکس های خورشیدی از دیگر مزایای این گروه است. استفاده از این نوع گیربکس در خودروهای کارخانه باعث افزایش طول عمر آن می شود.

· گیربکس حلزونی

این نوع گیربکس ها به دلیل استفاده از چرخ دنده های مارپیچ با قطر بزرگ نامگذاری شده اند. حرکت چرخشی قسمت مارپیچ به عنوان یک عامل محرک برای سایر چرخ دنده ها یا سایر قطعات محرک عمل می کند. کاربرد اصلی این گیربکس ها در صنایع سنگین مانند مواد شیمیایی، معدنی و تولید کود تعریف شده است. با توجه به ضریب تبدیل متفاوت این گروه، لازم است با توجه به نیاز دستگاه، آنها را انتخاب و خریداری کنید.

· گیربکس حلزونی

در زمینه آشنایی با کاهنده های صنعتی، نوع حلزونی برای بسیاری از صنعت گران بسیار محبوب به حساب می آید. در گیربکس های حلزونی، چرخ دنده ها به صورت مارپیچی قرار می گیرند. وظیفه گیربکس مارپیچ صنعتی افزایش گشتاور در قسمت خروجی با افزایش سرعت است. ابعاد کوچک، مصرف انرژی کم، حجم کم و آلودگی صوتی کم از جمله ویژگی های مثبت گیربکس های حلزونی است. در ضمن عمر مفید این دسته از کاهنده ها به دلیل سایش کم گیربکس زیاد است. گیربکس مارپیچ را می توان در یک زاویه مشخص ثابت کرد. به طوری که حرکت دندان های شما به طور یکنواخت و در جهت ثابت امکان پذیر باشد. این حرکت یکنواخت را می توان برای مدت معینی تکرار کرد. کاربردهای این گروه کاهنده ها عبارتند از:

کارخانه سیمان

کارخانه سنگ شکن

صنعت لاستیک

پلاستیک سازی

کاربرد گیربکس صنعتی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد