اخبار برتر

همراه با اخبار برتر ایران و جهان

اخبار برتر

همراه با اخبار برتر ایران و جهان

طراحی سایت چیست؟ مراحلش چیه؟


در دنیای امروزی که بسیاری از کسب و کارهای سنتی به سمت بازاریابی اینترنتی روی آورده اند، بازار فعالیت هایی مانند طراحی سایت بسیار پرطرفدار شده است، اما نحوه طراحی وب سایت، مراحل آن، از کجا و چگونه باید این شرایط را شروع کرد. طراحی شبکه و هزینه های آن یکی از مواردی است که باید در نظر گرفته شود. در این مقاله در پاسخ به سوالات فوق به بررسی مفهوم طراحی وب، تاریخچه آن، مراحل طراحی و میانگین هزینه طراحی وب می پردازیم. در پایان چند نرم افزار طراحی سایت را به شما معرفی می کنیم.

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت یا طراحی وب به مراحل طراحی و ایجاد وب سایت جهت اطلاع رسانی، تبلیغ و ارائه محصولات یک شرکت می گویند. طراحی سایت فرآیند لایه بندی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو است. قبل از اینکه با مراحل طراحی سایت آشنا شویم، بیایید نگاهی به تاریخچه طراحی آن بیاندازیم.

تاریخچه طراحی سایت چیست؟

تیم برنرزلی، بنیانگذار وب، با راه اندازی اولین وب سایت در سال 1991، نام خود را به عنوان اولین توسعه دهنده وب در تاریخ ثبت کرد. در اولین وب سایت، از فرامتن و ارتباطات برای ارسال ایمیل استفاده شد. این صفحه رنگ آمیزی ساده از گرافیک، تصاویر یا حتی متن استفاده نمی کند و همچنان قابل دسترسی است.

طراحی سایت شامل چه مراحلی است؟

همانطور که گفته شد طراحی وب به معنای طراحی، ساخت و تبلیغ یک وب سایت یا تعریف یک وب سایت قدیمی در اینترنت است. طراحی سایت شامل 4 مرحله اصلی است که در ادامه توضیح داده شده است.

مرحله 1: طراحی Wireframe

ابتدا بررسی وب سایت را متناسب با نوع وب سایت و نیاز مشتری طراحی می کنیم. این نما شامل یک نقشه کلی از صفحات وب سایت و تعیین مکان و چیدمان تک تک عناصر می باشد. به این مرحله از طراحی وب سایت «طراحی وایرفریم» می گویند.

مرحله 2: طراحی سایت

پس از تعیین محل قرارگیری عناصر در سایت، نیاز به طراحی سایت داریم. در این مرحله سایت با توجه به نوع شرکت اینترنتی طراحی شده و از نرم افزارهای مخصوص رنگ آمیزی و گرافیک استفاده می شود.

مرحله 3: کدنویسی و برنامه نویسی

بسته به وب سایت طراحی شده و نیاز مشتری می توان از روش های مختلف مدیریت وب سایت در این مرحله استفاده کرد. طراحی یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس یا یک سیستم برنامه نویسی سفارشی. تصمیم گیری در این بخش بر اساس هزینه ها و نیاز مشتری گرفته می شود.

مرحله 4: وب سایت خود را راه اندازی کنید

پس از انجام 3 مرحله قبل، وب سایت را در بستر اینترنت جهانی راه اندازی خواهیم کرد. در این مرحله پس از تهیه «میزبان» و «نام دامنه خود»، سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار می دهیم.

وظایف یک طراح وب چیست؟

وظایف یک طراح وب بستگی به این دارد که مسئولیت طراحی و ساخت کدام قسمت از وب سایت را بر عهده دارد. ایجاد یک وب سایت حرفه ای به یک تیم دو یا دو نفره نیاز دارد. تیم طراحی ظاهر و ظاهر وب سایت و تیم طراحی کد سرور و کدهایی که کاربر نمی بیند. برای سفارش خدمات سئو سایت حرفه ای به سایت دایان نت مراجعه نمایید.


انواع طراحی سایت

در قسمت قبل با مفهوم Frontend و Backend سایت آشنا شدیم. حال به بررسی انواع طراحی وب می پردازیم.

سایت ها به دو دسته کلی سایت های استاتیک و سایت های پویا تقسیم می شوند.

در صفحه پیش فرض:

فقط قسمت front-end ایجاد می شود، یعنی محتوای سایت فقط یک بار جمع آوری می شود و هر صفحه از سایت جداگانه طراحی و بارگذاری می شود. در این سایت ها هرگونه تغییر باید توسط طراحان و کارشناسان سایت انجام شود. این قالب معمولا برای توسعه سایت های دوست یابی (که محتوای آنها برای مدت طولانی تغییر نمی کند) استفاده می شود.

مکان پویا:

در طراحی این سایت ها هر دو قسمت جلو و عقب در نظر گرفته شده است. وب سایت های پویا نیاز به تغییرات دائمی داده ها دارند و با توجه به کاربری سایت طراحی و ساخته می شوند. برای صفحات داینامیک، برنامه نویس بک اند مسئول پویایی وب سایت است و باید اسکریپتی را طراحی کند که سایت را پویا کند.

اما آنچه که قصد داریم به آن بپردازیم مروری بر مبحث " طراحی وب چیست و هدف آن چیست؟"

در دنیای امروز، تقریباً برای هر هدفی، یک وب سایت به گونه ای طراحی شده است که به عنوان پایگاهی برای اطلاعات، فروش و غیره مورد استفاده قرار گیرد. موفق ترین این وب سایت ها آنهایی هستند که برای نمایش محتوا به بازدیدکنندگان خود از دستورالعمل های طراحی و بهینه سازی وب سایت به شدت پیروی می کنند. طراحی و ساخت یک وب سایت موثر و موفق این امکان را فراهم می کند که در کمترین زمان ممکن جدیدترین محصولات را با امکانات کامل در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.

چگونه شروع به توسعه وب سایت کنیم؟

مهم ترین دلیل برای تبدیل شدن به یک طراح وب حرفه ای، یادگیری اصول اولیه و سپس کسب تجربه است. بهترین مرجع برای آموزش طراحی سایت می تواند آموزش پروژه در طراحی سایت باشد. با انجام پروژه های مختلف در طول دوره آموزشی خود، می توانید تجربیات اولیه در زمینه توسعه وب سایت و آنلاین کسب کنید.

مرحله 1: زبان HTML را یاد بگیرید

HTML مخفف Hyper Text Markup Language است که در فارسی به آن «زبان نشانه گذاری فرامتن» ​​می گویند. HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده می شود. این زبان با تگ ها (طبقه بندی و برچسب ها در ارائه محتوای سایت) کار می کند و این تگ ها محتوای مورد استفاده در صفحه وب را تعیین می کند.

مرحله 2: زبان CSS را یاد بگیرید

قدم دوم برای هر کسی که قصد طراحی وب سایت را دارد، استفاده از CSS Cascading Style Sheets است. از این زبان برای زیباسازی و طراحی صفحات وب استفاده می شود. با کمک CSS می توانید ویژگی هایی مانند رنگ، فونت، ابعاد، اندازه، نحوه چیدمان عناصر و غیره را در یک صفحه وب تعریف کنید.

مرحله سوم: یادگیری زبان جاوا اسکریپت

با تسلط بر HTML و CSS قادر به طراحی صفحات وب استاتیک خواهید بود. اما امروزه کاربران بیشتر از سایت های تعاملی و پویا استقبال می کنند. جاوا اسکریپت یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب برای انیمیشن سازی وب سایت است که از روش های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی می کند. این زبان را می توان برای برنامه نویسی سمت سرور، برنامه های کاربردی موبایل، بازی ها و برنامه های دسکتاپ استفاده کرد.

مرحله چهارم: یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP را یاد بگیرید

توسعه دهندگان وب به دو دسته تقسیم می شوند.

برنامه نویس سمت مشتری: ظاهر سایت را طراحی کنید

توسعه دهندگان سمت سرور: منطق سایت را پیاده سازی کنید

برای داشتن یک وب سایت مفید و کاربردی داشتن یک طراحی زیبا کافی نیست، وب سایت ها جدا از فرم و زیبایی به محتوای صحیح و موثر نیز نیاز دارند. صفحات باید طوری طراحی شوند که به اندازه کافی نیازهای کاربران را برآورده کنند.

در پروژه های بزرگ وب، استفاده از زبان سمت سرور ضروری است. اهمیت استفاده از زبان برنامه نویسی زمانی به وضوح بیان می شود که بخواهیم بین کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم. با یادگیری php می توانید اسکریپت هایی برای دریافت اطلاعات از کاربران بنویسید و پس از پردازش این اطلاعات، آن را به کاربر برگردانید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد