اخبار برتر

همراه با اخبار برتر ایران و جهان

اخبار برتر

همراه با اخبار برتر ایران و جهان

شرایط و مراحل دریافت انحصار وراثت

این روزها مراحل دریافت انحصار وراثت، به صورت الکترونیکی و با استفاده از سامانه های آنلاین انجام می گیرند. در هر یک از این مراحل، وجود مدارک اولیه موکلین از اهمیت بالایی برخوردار است. هر یک از ورثه برای دریافت حقوق قانونی خود باید به مراکز ذی ربط مراجعه کرده و اقدامات مربوطه را انجام دهد. این مراکز شامل دفاتر اسناد رسمی، بانک ها و ادارات دولتی می شوند که ترکه مربوط به متوفی در آن جا به وراث انتقال داده می شود.

مدارک لازم برای دریافت انحصار وراثت

در هر یک از مراحل انحصار وراثت، وجود برخی مدارک ضرورت دارد که لیستی از آن ها را در زیر مشاهده می کنید:
  1. مدارک شناسایی مربوط به متوفی
  2. استشهادیه های محضری که اعتبار قانونی داشته باشند.
  3. عقد نامه و رونوشت آن
  4. شناسنامه وراث متوفی
  5. وصیت نامه فرد متوفی در صورت وجود
  6. گواهی های مربوط به اظهارنامه مالیاتی
در صورتی که هر یک از ورثه از ارائه مدارک خود امتناع کند، پروژه با مشکلاتی رو به رو می شود که در این خصوص باید به یک وکیل خوب در شیراز مراجعه کنید.

انواع گواهی انحصار وراثت

برای این پرونده ها دریافت گواهی های انحصار وراثت یک اصل اساسی است؛ این گواهی در چند نسخه به خواهان ارائه می شود که بر اساس شرایط فرد متوفی تنظیم خواهد شد. در صورتی که فرد متوفی اموالی داشته باشد، باید حتما گواهی های وراثت نا محدود دریافت شود و در صورتی که متوفی مالی نداشته باشد، گواهی های انحصار وراثت محدود برای او صادر می شود. دریافت هر یک از این گواهی ها از نظر هزینه چندان تفاوتی ندارد، اما مدت زمانی که صرف گرفتن آن ها می شود، با هم متفاوت است. برای گرفتن گواهی های محدود تقریبا یک هفته زمان لازم است. این در حالی است که دریافت گواهی های نا محدود بیشتر از ۴۰ روز زمان می برند.

آغاز مراحل دریافت انحصار وراثت

برای این که پرونده های انحصار وراثت آغاز شوند، اولین گام مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی است که از این طریق دادخواست های شما را در خصوص صدور گواهی انحصار وراثت به مراجع قضایی منتقل می کنند. بر این اساس شورای حل اختلاف وارد عمل شده و آخرین محل اقامت فرد متوفی را برای تشکیل پرونده مذکور انتخاب می کند. در این خصوص دولت سهمی ندارد و رسیدگی به مراحل انحصار وراثت در دادگاه ها هزینه چندانی برای مراجعین نخواهد داشت. تنها هزینه ای که در این خصوص دریافت می شود، مبلغ حدود ۲۰۰ هزار تومان در دفاتر الکترونیکی است. در نظر داشته باشید که نشر آگهی برای انحصار وراثت نیز در سال ۱۴۰۱ نیز به صورت رایگان انجام خواهد شد.

دریافت گواهی فوت

پس از مراجعه به دفاتر الکترونیکی دریافت گواهی فرد متوفی انجام می شود که برای طی سایر مراحل دریافت انحصار وراثت، از اهمیت بالایی برخوردار است. این گواهی توسط سازمان ثبت احوال صادر می شود و در آن علت فوت و تاریخ فوت فرد متوفی نیز مشخص خواهد شد. سپس شناسنامه فرد متوفی باطل می شود و برای او گواهی فوت صادر خواهد شد که یکی از وراث آن را دریافت می کند. بر اساس قانون ثبت احوال کشور ما، وفات هر فرد اعم از خارجی و داخلی، طفل و بزرگسال و… باید به سازمان ثبت احوال کشور گزارش شود.

تایید وراث

مرحله تایید وراث، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی آغاز می شود؛ در این مرحله همه وراث فرد متوفی به همراه فرم شورای حل اختلاف به این دفاتر مراجعه کرده و مدارک مربوط به فرد فوت شده را به این دفاتر ارجاع دهند. این مدارک شامل، اصل شناسنامه، اصل و کپی کارت ملی و… می شوند. در این دفاتر دو شاهد برای تایید همه وراث فرد متوفی حضور به عمل می آورند و پس از امضای آن ها در دفاتر اسناد رسمی، استشهادیه انحصار وراثت تکمیل می شود. این مراحل انحصار وراثت در دفاتر مربوطه به صورت قانونی تایید شده و سپس دفتر دار شهادت نامه مربوطه را امضا می کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد